Suosittuja suomalaisia pallonpelaajia

Urheilu voi olla myös hauska tapa harjoitella ja pysyä kunnossa rentouttavan ja seurallisen toiminnan lisäksi. Tavoitteen asettaminen, yksilöllisesti tai tiimissä ja sen saavuttamisen yrittäminen on suuri motivaatio parantaa terveyttäsi sekä fyysisesti että henkisesti.

Suomi on luonnonkaunis ja sen ympäristö ja lahjakkuus ei ole poikkeus. Euroopan komission vuoden 2010 tutkimuksen mukaan, Suomi on yksi Euroopan huippuja, kun se tulee fyysiseen aktiviteettiin ja on yksi huippumaista maailmanlaajuisesti. Hallitukset, koulut ja kunnat painottavat voimakkaasti liikunnan kehitystä ja kasvua eri ohjelmien kautta ja suuri osa suomalaisesta väestöstä osallistuu liikuntaan. Liikunta, johon he ottavat osaa, ovat sekä laajalle levinneitä että lajeja, jotka vain suomalaiset tuntevat ja ovat nimenomaisia Suomeen ja sen naapurimaihin. Yksi hyvä esimerkki on Pesäpallo, jota pidetään Suomen kansallisurheiluna ja sitä verrataan silloin tällöin baseballiin, koska siinä on tiettyjä yhtäläisyyksiä. Salibandy ja jääpallo ovat kaksi hyvää esimerkkiä tästä ja muodostavat suositun urheilun Suomessa, jälkimmäinen on toiseksi suurin talviurheilu maailmassa. Valtavirtaurheilua, kuten kori- ja jalkapalloa harrastetaan myös kauttaaltaan Suomessa ja niillä on oma faninsa.

Suosittuja suomalaisia pallonpelaajia

Samoin kuin muissa maissa, Suomessa on tiettyjä urheilijoita, jotka ovat erinomaisia omassa urheilulajissaan ja miehittävät usein julkista aluetta, joko televisiossa, sosiaalisessa mediassa tai bulevardilehdissä. Jotkut heistä ovat onnistuneet ylittämään maansa rajat ja ovat kuuluisia maailmanlaajuisesti, kun jotkut tunnetaan vain rajojen sisäpuolella. Tässä on lista Suomen suosituimmista pallonpelaajista.

  • Jääpallo: Tämä on urheilu, joka on suosittu koko Suomessa ja sitä pidetään toiseksi suurimpana talviurheilulajina maailmassa. Urheilijat kilpailevat jäällä luistimilla, molempien joukkueiden tavoitteena sijoittaa pieni pallo toisen joukkueen maaliin. Siinä on monia samanlaisuuksia jääkiekon ja maahockeyn kanssa ja yksi joukkue koostuu yhdestätoista pelaajasta. Kentän koko on suurinpiirtein saman kokoinen kuin jalkapallokenttä ja kiekon pelaajat käyttävät jääkiekkomailoja. Yksi suosituimmista pelaajista, joka oli myös jalkapallon pelaaja, on Ernst Grönlund. Jääpallouransa aikana hän korkkasi seitsemän kertaa ja voitti Suomen mestaruuden yhteensä neljä kertaa. Jääpallon sekä hänen jalkapallouransa ulottui kansainväliselle tasolle. Toinen on Sami Laakkonen, joka on tämänhetkinen osa Akilles-joukkuetta ja on pelannut myös Suomen maajoukkueessa. Hän pelasi monessa kerhossa ja on tunnetaan parhaiten päätösmaalin tehneenä vuoden 2004 jääpallon maailmanmestaruuskilpailun finaalissa.
  • Koripallo: Koripallon suosio kasvaa hitaasti ja vähitellen Suomessa. Tapahtuma, joka antoi koripallolle suuren työnnön Suomessa, oli Suomen maajoukkueen ilmestyminen maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2014. Suomalaiset fanit vuokrasivat enemmän kuin 40 lentokonetta nähdäkseen suosikkijoukkueensa Espanjassa. Sen jälkeen Suomessa koripallokentällä oli suuria parannuksia ja Korisliiga kiinnitti monen pelaajan huomion. Monet Suomen kansalaiset pelaajat ovat siirtyneet NBA:han ja monet heistä ansaitsivat vuoden pelaajan palkinnon, joka on urheilutoimittajien antama nimike vuosittain. Yksi palkituimmista ja suosituista suomalaisista koripallon pelaajista on Petteri Koponen, joka on voittanut yllä mainitun tittelin seitsemän kertaa. Hän on pelannut monessa joukkueessa Italiassa, Venäjällä, Espanjassa ja Suomessa ja on tällä hetkellä allekirjoittanut sopimuksen Bayern Munichin kanssa. Toinen kuuluisa koripallon pelaaja, joka tulee Suomesta, on Lauri Markkanen, jolla on sopimus Chicago Bullsien kanssa ja on vain 21 vuotta vanha.
  • Salibandy: Sitä pidetään todella suosittuna urheilulajina Suomessa. Suomi on yksi kolmesta maasta, jotka perustivat Kansainvälisen Salibandyliiton ja sen maajoukkue on voittanut maailmanmestaruuden neljä kertaa. Sillä on monia samanlaisuuksia lattiakiekkoon ja joukkueet muodostuvat viidestä pelaajasta sekä maalivahdista. Sitä pelataan sisällä ja pelaajat käyttävät mailoja ja muovista palloa. Yksi kuuluisimmista salibandyn pelaajista on Nico Salo, joka on nimitetty Suomen parhaaksi salibandyn pelaajaksi vuonna 2017. Toinen kuuluisa hahmo ja yksi parhaista maalivahdeista maailmassa on Eero Kosonen.

Yleisesti, Suomi ylpeilee olevansa yksi aktiivisimmista maista Euroopassa ja maailmassa. Tämä on pääasiassa siksi, että suomalainen hallitus isännöi ja organisoi monia kansallisia kampanjoita, joilla pyritään saamaan tietoisuutta kansallisella tasolla ja edistämään liikuntaa. Uskomme, että sen esimerkki on jotakin, jota muiden maiden täytyisi matkia, koska urheilu ja liikunta vastaavat terveyttä.