Parhaat kohteet benjihyppyyn

Benjihyppy, tuo hurjapäinen adrenaliinipitoinen laji, johon uskaltautuu vain harva. Suomessa on useita paikkakuntia, joissa sen voi suorittaa, mutta korkeimman hypyn voi suorittaa tällä hetkellä Helsingin Kaivopuistossa. Maailman tunnetuin hyppy on tehty Eiffel tornista Pariisissa vuonna 1987, ja se onkin tehnyt sitten lajista tunnetun. Mutta missä maailmassa on parhaimmat paikat hypätä benjihypyn? Katsotaan seuraavaksi parhaat kohteet eri puolilla maailmaa.

Tunnetuimpia kohteita

Nevis Highwire on maalauksellinen paikka Uudessa-Seelannissa, joka on myös kolmanneksi korkein benjihyppy maailmassa eli 134 metriä, jossa syöksyt 128km/h noin 8 sekunnin ajan. Lasinen lattia antaa katsojille mahdollisuuden nauttia hypystä alusta loppuun ja se on todellinen magneetti turisteille Queenstownissa. Kuka tahansa ei pääse paikalle omalla autolla vaan paikalle pääsee vain firman omalla kuljetuksella, joka kestää 40 minuuttia.

Coloradon huipputuristikohde, josta löytyy ei-niin-tyypillinen yli 360 hehtaarin kokoinen huvipuisto, joka sijaitsee Yhdysvaltojen pisimmän Royal Gorge-sillan molemmista päistä. Silta on maailman korkein ripustussilta. Puisto on auki ympärivuoden vaikka osa nähtävyyksistä onkin kausiluonteisia. Sillasta voi hypätä sekä BASE että benjihypyn, mutta se on sallittua vain kolmen päivän ajan syyskuussa Go Fast! -tapahtuman aikana.

Grand Canyon on yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja se on noin 445 kilometriä pitkä sekä muutama kilometri syvyydeltään. Kanjoni tarjoaa mahtavat näkymät, jotka ovat vain osa siitä mitä Yhdysvaltain vanhin kansallispuisto tarjoaa. Grand Canyon on massiivinen paikka, josta voi tehdä ikimuistoisen benjihypyn sadalla eurolla. Muun muaassa kuuluisa näyttelijä Will Smith on tehnyt sen 50-vuotias syntämäpäivänä helikopterista.

Muita hyviä kohteita löytyy ympäri maailmaa

Muita hyviä kohteita löytyy ympäri maailmaa

Tämä laaksossa sijaitseva pato, jossa virtaa Verzasca-niminen joki, joka on padottu on erittäin tunnettu kuvauspaikkana elokuva-piireissä. Muuan muuassa James Bond on hypännyt tästä paikasa kuuluisan benjihypyn Golden Eye-elokuvassa, joka myöhemmin voitti kansainvälisen paras elokuvakohtaus palkinnon. Hyppy maksaa vain 230 euroa ja jos siihen lisää vielä 40 euroa niin saat itsellesi videon hypystä. Sveitsissä on toinen aivan mahtava kohde, joka kannattaa tehdä samalla reisulla kun ostaa Sveitsiläistä suklaata; Niouc-silta. Tämä silta lukeutuu parhaimpiin benjihyppyihin maailmassa. Kyseessä on Euroopan korkein riippusilta, joka rakennettiin vuoden 1922 lopussa. Sen lempinimeksi annettiin ”Hämähäkki-silta” kun se kunnostettiin vuonna 1996 ja saatiin benjihyppääjien käyttöön.

Macau on radio-, TV- ja näköalatornina maailman suurimpia ja sen sisältä löytyy kauppakeskus ja muun muassa teatteri. Tornin ylimmästä kerroksetsa on mahdollisuus hypätä benjihyppy. Tornista on hypätty kuuluisa Guiness World Record -kirjan ”korkein benjihyppy kaupallisesta rakennuksesta”. Sambian ja Zimbabwen rajalla sijaitseva Sambesian-joki, johtaa maailmankuuluisiin Victorian putouksiin (paikallisekielellä Mosi-oa-Tunya eli jylisevä savu), jossa on 1600 metriä leveä vesiputous ja se kuuluu vuodesta 1989 UNESCON maailmanperinnön kohteisiin. Näitä kahta maata yhdistää silta, jonka avasi Darwinin poika vuonna 1905. Putoukset ovat olleet seitsemässä eri paikassa, koska joen jättämät rotkot ovat liikkuneet ja muuttuneet eroosion voimalla ajan myötä johtuen joen suurista vesimassoista. Jokia ylittävän sillan puolessavälissä voi hypätä benjihypyn. Riippuen ajankohdasta (sade-tai kuivakausi) vettä voi olla paljon tai rotko voi olla täysin kuiva, kuten esimerkiksi vuonna 2019.

Nepalin ja Tiibetin rajalla sijaitseva Bhote Kosin riippusilta yhdistää kaksi laaksoa. Tämä benjihyppysilta on ainut yksityisessä omistuksesa oleva silta ja se on Nepalin korkein ja Aasian kolmanneksi korkein benjihypyn kohde. Bhotekoshi on vain vajaa kolme tunnin ajomatkan päässä Kathmandosta. Nepalissa on useita muitankin kohteita, joita ei benjihyppääjän kannata jättää välistä jos on jo maassa, nämä ovat muun muassa Kusma ja Pokhara.