Maailman pelottavimmat äärimmäiset urheilulajit – osa 2

Etsimme hulluimpia ja pelottavimpia urheilulajeja ja aktiviteetteja ympäri maailmaa kootaksemme tämän listan niistä, jotka ylittivät kaikki muut. Lista on pitkä ja edellisessä osassa mainitsimme jo yhdeksän hurjaa lajia, muun muassa Suihkulautailun, Ohjaskelkkailun ja haihäkkisukelluksen. Tässä osassa paljastamme lisää listalle päässeitä huimia lajeja.

Laskuvarjohyppy, Uusi-Seelanti

Vaikka useimmat meistä eivät koskaan saavuta Felix Baumgartnerin huimaavia korkeuksia, voi jokainen meistä kokea joitain ilmailun haasteellisia aktiviteetteja. Uuden-Seelannin Fox Glacierin 4876 metrin pudotus on äänestetty yhdeksi maailman kauneimmista laskuvarjohyppypaikoista, Everestin jälkeen, ja se tarjoaa jopa 65 sekuntia kunnioitusta herättävää vapaata pudotusta häikäisevien Etelä-Alppien yläpuolelle.

Extreme melonta, Chile

Jännitystä etsivät melojat ovat kirjaimellisesti ottaneet urheilun uusiin korkeuksiin. Unohda satunnaisissa pyörteissä melominen, rohkeimmat melojat nyt ajavat itsensä alas vesiputouksia. Koskenlaskun harrastajat ovat jo parhaillaan Chilessä Río Futaleufún kuohuvilla koskilla, mutta Ruma Fuyn Puma Falls tarjoaa kauhistuttavan haasteen: sydämen pysäyttävä 100 metrin pudotuksen pieneen, kiviseen altaaseen sen alla.

Extreme melonta, Chile
Extreme melonta, Chile

Vapaasukellus, Indonesia

Bali- ja Lombok -paratiisisaarien kristallinkirkkaat vedet tarjoavat erinomaiset edellytykset vapaa-ajalle. Tekniikasta, jota keihäskalastajat ja helmimetsästäjät alun perin käyttivät, on nyt tehty äärimmäinen urheilulaji. Rohkeat sielut sukeltavat veden alle useita minuutteja yhdellä hengityksellä, jopa 200 m syvyyteen asti, ilman happilaitteita.

Thaimaalainen nyrkkeily

Ei löydy parempaa paikkaa kokeilla muay thaita, toisin sanoen thainyrkkeilyä, kuin sen kotimaassa. Tämä vihamielinen kontaktiurheilu on ollut “kahdeksan raajan taidetta”, 1800-luvulta lähtien. Vain vähäiset suojat ovat sallittuja, kyynärpäät, polvet ja jalat ovat kuitenkin vapaata riistaa, ja taistelijat usein lähtevät kehästä paareilla.

Benjihyppy, Macao, Kiina

Futuristinen Macaon torni pitää virallista Guinnessin maailmanennätystä maailman korkeimmasta kaupallisesta benjihyppypaikasta ja adrenaliininarkomaanit ovat jonottaneet päästäkseen hyppäämään tästä kauhistuttavasta 233 metrin korkuisesta tornista vuodesta 2006 lähtien. Viiden sekunnin vapaapudotuksen aikana voit päästä jopa 200 kilometrin tuntinopeuteen ja halutessasi, voit tehdä hypyn myös yöllä.

Parkour, Ranska

Parkour, jota myös kutsutaan liikkeen taiteeksi, sanotaan olevan keksitty Ranskassa 1990 -luvulla David Belle nimisen miehen ansiosta. Se perustuu hänen kokemuksiin merivoimien harjoituksista ja hänen rakkauteen taistelulajeja kohtaan ja siinä hypätään kattojen, muurien ja muiden esteiden yli. Parkourin harrastaja, eli “traceur” tai “traceuse” näkee kaupunkiympäristön  leikkipaikkana, mikään ei estä hänen tietään.

Parkour, Ranska
Parkour, Ranska

Jääkiipeily, Norja

Jääkiipeily on uusi haaste, niille, joilla ei ole ongelmaa korkeanpaikan kammon kanssa.  Norja on ottanut etusijalle vuosittaisen jääkiipeilyfestivaalin Rjukanissa, jossa on yli 150 jäädytettyä vesiputousta ja enemmän keinotekoisesti luotuja rakenteita. Aika ottaa hakku ja jääraudat esille.

Wingsuit-basehyppy, Kiina

Hunanin maakunnan upea Tianmen-vuori tarjosi viime vuoden World Wingsuit-liigan puitteet. Nämä lentävät oravankaltaiset puvut ottavat basehypyn äärimmäisyyksiin, rajoittaen sitä, kuinka myöhään käyttäjän on mahdollista avata laskuvarjo. Brittiläinen laskuvarjoliitto vaatii yli 200 laskuvarjohyppyä 18 kuukauden aikana, jotta edes hyväksyvät tämän vaarallisen urheilun.

Rodeo, Kanada

Rauhoitu! Kun rodeo on kaupungissa, tarvitset teräksiset hermot, ennen kuin voit edes ajatella orin selkään menemistä. Calgaryn vuotuinen rodeo tuo kaupunkiin yli miljoona katsojaa eikä kestävyyden taidonnäytteistä ole näennäisesti ole loppua. Cowboyhattuja ja nahkahousuja on luonnollisesti odotettavissa.

Akankanto, Suomi

Viimeisenä, hieman yllättävänä lajina listallamme on kotimainen akankanto tai eukonkanto. Totisesti, akankanto ei todellakaan kuulu näiden äärimmäisten, vaarallisten urheilulajien joukkoon, mutta ilmeisesti tämä outo lajimme on herättänyt maailmalla niin paljon huomiota, että se haluttiin listalle kunniamainintana. Niille, jolle tämä laji ei ole tuttu, kyseessä on siis juoksukilpailu 250 metrin pituisella esteradalla, joka suoritetaan pareina jossa mies kantaa haluamallaan tavalla naistaan radan läpi. Ensimmäinen akankannon mestaruuskilpailut järjestettiin Sonkajärvellä 90-luvulla, jonka jälkeen pareja on testattu joka vuosi kesäisin.