Maailman pelottavimmat äärimmäiset urheilulajit – osa 1

Nykyään tuntuu olevan lukemattomia erikummallisia ja vaarallisia lajeja jotka saavat extreme-urheilijat villiintymään ja näitä hulluja ihmisen rajoja testaavia lajeja tuntuu syntyvän joka vuosi lisää. Halusin selvittää, mitä maailman ihmiset pitävät kaikkein pelottavina äärimmäisinä urheilulajeina ja miksi. Tässä on lista lajeista, jotka tulivat kirkkaitten esille.

Kallio-sukellus, Wales

Maailman vaarallisimmista adrenaliinilajeista kalliosukelluksessa osallistujat hyppää, heittää voltteja ja temppuilee yli 25 metrin hulluista korkeuksista kalliosta mereen. Yksi hermoja koettelevista haasteista löytyy Walesin Blue Lagoonista. Tämä Red Bull Cliff Diving World -sarjan pysäkki edellyttää sukeltajilta heittäytymään kapealta alustalta alla olevaan kallion poukamaan.

Suuraalto surffaus, Hawaji

Ammattimaisen surffaajat parveilevat Hawajiin joka talvi surffaaman Tyynenmeren hirviöaalloilla. Yksi tunnetuimmista paikoista on Peahi, Mauin pohjoisrannikolla. Pelottomat aallonratsastajat hinataan yli kymmenen metrin aallokkoon vesiskootterilla, ja saavuttavat jopa 80 kilometrin tuntinopeuden kun he kiitävät aaltojen harjalla. Jos aalto saa sinut, se on erittäin vaarallista, sillä rikkoutuva aalto voi joskus työntää surffaajia jopa kymmenen metrin syvyyteen.

Slacklining, Yhdysvallat

Joukko nerokkaita kiipeilijöitä keksi tämän lajin Yosemiten kansallispuistossa yli 20 vuotta sitten. Kyseessä on köysikävely, mutta sen sijaan, että sitä tehtäisiin jäykällä johdolla, tässä versiossa köysi on 5 senttiä leveä köysi, joka liikkuu ja keinuu, joka tekee tasapainosta ratkaisevan tärkeän, varsinkin kun köysi on kahden kalliokielekkeen välissä ja pudotus on päätä huimaava. Ne, joilla on teräksiset hermot, kulkevat satojen metrien korkeudessa köysiä pitkin vain pienet valjaat turvanaan.

Zorbing, Iso-Britannia

 

Tämä laji on kenties keksitty Uudessa-Seelannissa, mutta Iso-Britannia on hullaantunut tähän kummalliseen lajiin aivan täysin. Harrastaaksesi tätä sinun on ensinnäkin sujahdettava suureen puhallettavaan hamsterinpalloon. Voit olla kiinnitetty sen seiniin valjailla tai olla vapaasti ilman mitään, jolloin pompit sen sisällä kun arpajaispallo. Tästä lajista on kehitetty myös vesiversio, jota kutsutaan Hydro Zorbingiksi. Kun olet pallon sisällä, se lähetetään kukkulalta alas pyörien ja sinä saat mielenkiintoisen kyydin alas. Ei suositella niille, jotka kärsivät matkapahoinvoinnista.

Härkäjuoksu, Espanja

Jos mahdollisuus tulla seivästetyksi härän sarvilla kuulostaa kohtuulliselta riskiltä, niin Pamplonan Fiestas de San Ferminin encierro on sinulle sopiva aktiviteetti. Yhdeksän päivän ajan juoksijoita ympäri maailmaa tulee juoksemaan kuutta sonnia pakoon yli 800 metrin ‘radalla’. Vaarat ovat todellisia. Viisitoista ihmistä on kuollut viimeisten sadan vuoden aikana. Nyt on kuitenkin ilmaantunut vaihtoehtoinen härkäjuoksu, jossa kuusi ihmistä pukeutuu puhallettaviin härkäasuihin ja juoksevat osallistujia takaa. Tämä versio kuulostaa minusta ainakin paljon hauskemmalta idealta.

Härkäjuoksu, Espanja
Härkäjuoksu, Espanja

Haihäkkisukellus, Australia

Kiehtooko sinua tulla kasvokkain suuren valkohain kanssa? Siinä tapauksessa hakeudu Neptune saarille, jossa sinut upotetaan jopa neljäksikymmeneksi viideksi minuutiksi veteen, jossa ainoastaan metallinen häkki on sinun ja tämän pelottavan, uhanalaisen saalistajan välissä. Operaattorit ovat huomanneet, että AC/DC:n ääniraidan tuottamat värähtelyt houkuttelee haita.

Ohjaskelkkailu, Saksa

Mikään ei saanut meitä liimautumaan ruudun ääreen talviolympialaisten aikaan samalla tavalla kuin draama vaarallisella, jäisellä ohjaskelkkailu radalla, jossa urheilijat liukuu rataa alas jopa 130 kilometrin tuntinopeutta. Saksa hallitsi epäilemättä palkintokorokkeita ja voit seurata joukkueen jalanjälkiä Königssee Luge Track:issä ja päästä bobraftin makuun.

Koskenlasku, Nepal

Jotkut maailman parhaista kuohuvista koskista löytyy Nepalin hurjista sulama jää joista. Haasteet vaihtelevat suhteellisen lempeästä Trisulista mahtavaan neljännen asteen Karnaliin. Kokeneet koskenlaskijat saattavat rohkaistua kokeilemaan “kulta-jokea” Sun Koshia, jonka pahimmat kosket ovat saaneet lempinimet “Lihamylly” ja “Suuri Ahdistus”.

Suihkulautailu, Ranska

Jännitystä etsivät eivät koskaan ole tyytyväisiä. Ranskalainen Franky Zapata, tyytymätön jet-ski mestari, päätti keksiä uuden urheilun vuonna 2011. Tuloksena oli flyboarding eli suihkulautauilu, vesikäyttöinen jetpack, joka muuttaa käyttäjänsä eräänlaiseksi dystopiseksi supersankariksi ampumalla heidät useita metrejä ilmaan merestä.