Laskuvarjohyppy on hyvä tapa työstää korkean paikan kammoa

Alkaako sydämesi jyskyttää, kun ajattelet lentokoneesta hyppäämistä? Saatko perhosia vatsaan, kun mietit, miltä tuntuu pudota satojen metrien korkeudesta? Silloin laskuvarjohyppy on sinulle! Oikeasti! On runsaasti laskuvarjohyppääjiä, jotka, aivan kuten sinä, pelkäävät korkeuksia. Itse asiassa yllättävää kyllä, yksi suosituimmista syistä, joiden vuoksi ihmiset päättävät kokeilla laskuvarjohyppyä, on voittaa heidän pelkonsa. Ottamalla tämän suuren harppauksen he osoittavat itselleen, että he voivat tehdä mitä tahansa, mihin mielensä asettavat. 

Laskuvarjohyppy on hyvä tapa työstää korkean paikan kammoa
Laskuvarjohyppy on hyvä tapa työstää korkean paikan kammoa

Osan rakkaus lajiin tulee saavuttamisen tunteesta, kun he ylittävän pelkonsa ja adrenaalisiryöpystä, jonka he saavat sen tehdessään. Jos olet koskaan harkinnut laskuvarjohyppyä, mutta korkean paikan kammosi on pidätellyt sinua toteuttamasta sen, tämä artikkeli on sinulle.

Monilla laskuvarjohyppääjillä on korkean paikan kammo

Yllättävää kyllä, monella laskuvarjohyppääjät, jotka hyppäävät monien satojen metrien korkeudesta, jopa tuhansia kertoja, tekevät niin vaikka pelkäävät korkeita paikkoja. Se ei ole epätavallista eikä myöskään haittapuoli. Niille, joilla on korkeanpaikan kammo, laskuvarjohyppy on äärimmäinen adrenaliiniryöppy. Mieti viimeistä kertaa, kun teit jotain, jonka tekeminen ei ollut mukavuusalueesi sisäpuolella tai jotenkin haasteellista. Kun onnistut voittamaan pelon tai esteen, tunnet suurta ylpeyttä ja tyytyväisyyden tunnetta. Se on juuri sitä, mitä laskuvarjohyppääjät joilla on korkeanpaikan kammo tuntevat! Ei ole pelkästään saavutuksen tunne, joka saa ihmiset hyppäämään lentokoneista silloinkin, kun he pelkäävät tehdä niin. Se on myös massiivinen adrenaliiniryöppy koska kaikki aistit osallistuvat taistelu tai pakenemisreaktioon, jolloin saat lähes superihmisen tietoisuuden kaikesta, joka ympärilläsi tapahtuu. Korkeanpaikan kammon kanssa koet laskuvarjohyppysi jokaisen hetken hyperselkeänä, antaen sinulle mahdollisuuden saada vieläkin enemmän irti laskuvarjohypystä kuin ehkä ilman tätä pelkoa.

Olet niin korkealla, ettet tunne kuinka korkealla todella olet

Monet ihmiset, joilla on korkeanpaikan kammo, kokevat ahdistusta tekemällä yksinkertaisia asioita kuten kiipeämällä tikkaiden yläpäähän tai katsomalla alas korkean rakennuksen katolta. Tämä johtuu siitä, että näissä tilanteissa saat todellisen käsityksen siitä, kuinka korkealla olet. Laskuvarjohyppy on kuitenkin aivan erilainen. Matkustat satojen metrien korkeuksiin, mikä tarkoittaa sitä, että maa näyttää niin kaukaiselta, että siitä tulee surrealistinen ja lähes käsittämätön. Näyttää siltä, että kyseessä on lelu tai kartta, joka on niin kaukana, että menetät tunteen olevasi korkealla, ja sen myötä suuren osan pelostasikin. Kysy vaikka jokaiselta laskuvarjohyppääjältä, jotka pelkäävät korkeuksia, miten he uskaltavat hypätä, ja he kertovat sinulle, että korkeus ei yksinkertaisesti häiritse heitä poistumiskorkeudessa. Se on näkökulma, jonka vain harvat ihmiset pääsevät kokemaan ja sellainen, jota tulet arvostamaan loppuelämäsi.

Lentokoneesta hyppääminen ei tunnu putoamiselta

Laskuvarjohyppy tarkoittaa pohjimmiltaan lentokoneesta hyppäämistä ja ilmojen halki putoamista ja lopulta maan päälle laskeutumista laskuvarjon avulla. Laskun aikana saavutat noin
190 kilometrin tuntinopeuden ja se on todella nopea nopeus! Mutta laskuvarjohyppy ei kuitenkaan tunnu putoamiselta tavallisessa mielessä. Itse asiassa se tuntuu paljon enemmän kuin olisit tuulen pehmustamana. Tämä johtuu siitä, että saavutat nopeasti huippunopeuden. Tällöin menetät kiihtyvyyden tunteen ja alat kellua. Se on uskomaton kokemus, jota et saa muualta. Kokeneet laskuvarjohyppääjät voivat käyttää ilmaa liikkumiseen ja “lentämään” ruumiinsa, kun he putoavat. Tämä antaa vielä enemmän tunteen lentämisestä putoamisen sijaan. He sanovat, että vain laskuvarjohyppääjät tietävät, miksi linnut laulavat. Haluaisitko sinäkin kokea sen? Jos olet kiinnostunut kokeilemaan laskuvarjohyppyä ensimmäistä kertaa, miksi et suunnittele tandem hyppyä, jolloin sinun ei tarvitse hypätä yksin, vaan kokenut ohjaaja on kanssasi koko elämyksen ajan, jotta voit tuntea olosi turvalliseksi ja pystyä käsittelemään pelkoasi.

Lentokoneesta hyppääminen ei tunnu putoamiselta
Lentokoneesta hyppääminen ei tunnu putoamiselta